top of page

Infomoment verkeer- en luchtkwaliteitsmetingen Vogelkeswijk (16/5)

Infomoment verkeer- en luchtkwaliteitsmetingen Vogelkeswijk (16/5)

Stad Sint-Niklaas zal, na de paasvakantie, nieuwe verkeersmaatregelen uitproberen om de schoolomgeving  van de Vogelkeswijk veiliger en gezonder te maken. Vanuit het Europese project COMPAIR, dat wil helpen om de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren, ondersteunen we stad Sint-Niklaas bij de effectenmeting van die maatregelen. Is er minder sluipverkeer dankzij het circulatieplan? Heeft de snelheidsverlaging naar 30 km/u effect? Is de luchtkwaliteit verbeterd?


Tien buurtbewoners zijn alvast met een slimme verkeerssensor het verkeer in en rond de Vogelkeswijk aan het tellen. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft aan vier verlichtingspalen luchtkwaliteitssensoren met zonnepanelen bevestigd, die stikstofdioxide (NO2) meten. 


We nodigen je van harte uit voor een toelichting van het project op 16 mei, van 19 tot 21 uur, in de wijk (exacte locatie wordt meegedeeld na inschrijving).


Tijdens dit evenement zullen we jullie meer informatie geven over luchtvervuiling, de verkeersensor, de NO2-toestellen en ook hoe je zelf met een (mobiele) fijnstofsensor (PM) metingen kan uitvoeren.


Naast de informatieve sessie is er een boeiend datacafé, waar we samen de gegevens van de verkeerssensoren bekijken. Bovendien krijg je de mogelijkheid om zelf een fijnstofsensor in elkaar te steken en de mogelijkheid om een mobiele fijnstofsensor uit te lenen.


Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan nu in en laat ons ook weten of we je via e-mail op de hoogte mogen houden van het verdere verloop. 


We zullen zorgen voor een hapje en een drankje en we kijken er alvast naar uit om jullie te verwelkomen op dit infomoment!bottom of page