top of page

„Точно днес“ - без Радио не мога

„Точно днес“ - без Радио не мога

Днес, 25 януари,  е Денят на българското радио.  На днешния ден през 1935 г. цар Борис III подписва указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост. В резултат на този указ се поставя началото на Българското национално радио.


Честит да ни е  празникът!  А в утрото и делнично, събираме акцентите от деня в интервюта и коментари до 9.30 часа.


Мръсният въздух в Пловдив – отново тема на дискусия за възможностите за разработване на нова стратегия на местно ниво за справяне с проблемите за качеството на атмосферния въздух. Този път под формата на семинар, първи по тригодишния проект COMPAIR по програма HORIZON 2020. За идеята ще научим от координатора на проекта Милена Агопян от Енергийна Агенция - Пловдив.


Новите проекти и предизвикателства пред община Марица през 2022 година - без увеличение на местните данъци и такси, без режим на уличното осветление и старт на проекта за нова сграда на администрацията – интервю с кмета Димитър Иванов, преди сесията на ОбС, на която ще се гласува предложението да бъде отпусната парична помощ за талантливата 14-годишна тенисистка Ивона Савекова от с. Радиново.


Национата тема – с продължение - посещението у нас на македонския премиер Димитър Ковачевски  и планирано общо правителствено заседание, което има за цел да нормализира отношенията между двете държави. За очакванията от разменените визите ще говорим с журналиста Николай Кръстев. Ще засегнем и темата за свикания Съвет по сигурността.


В минутите за култура ще ви поканим на изложбата на Петко Караколев - скулптура и живопис в галерия „Възраждане“.


„Добро утро,ден“ си пожелаваме с историка Рада Банялиева –директор на Музея на авиациата в Крумово.


Тази статия се появи за първи път в bnr.bg


bottom of page