top of page

Дискутират начините за справяне с мръсния въздух в Пловдив

Дискутират начините за справяне с мръсния въздух в Пловдив

Първият семинар по тригодишния проект COMPAIR по програма HORIZON 2020 ще се проведе на 25 януари от 10:30 часа. Целта на дискусията е справяне с проблемите със замърсяването на въздуха в Пловдив и София: Предизвикателства и възможности при използването на гражданска наука. Семинарът се организира съвместно от Енергийна Агенция - Пловдив и Асоциация за развитие на София, с подкрепата на Община Пловдив.


По време на семинара ще се дискутират възможностите за разработване на нова стратегия на местно ниво за справяне с проблемите за качеството на атмосферния въздух. Събитието има за цел да събере ключови заинтересовани страни от местни и национални власти, индустрията, научния сектор и гражданското общество. След кратка презентация на проекта COMPAIR, участниците ще могат да дискутират помежду си и да изразят мнението си по решаването на проблема със замърсяването на въздуха в градовете.


Срещата ще открие зам.-кметът по екология Анести Тимчев. Поканени са още представители на Община Пловдив, РИОСВ - Пловдив, РУО - Пловдив, НПО-та, активни граждани и представители на бизнеса.


Поради настоящата епидемична обстановка събитието ще се проведе в електронна среда. Можете да заявите присъствието си като се регистрирате тук: https://bit.ly/3fII7Tx


След като се регистрирате ще получите линк за участие. При регистрацията е необходимо да посочите в коя работна група желаете да участвате. Моля изберете Пловдив.


Тази статия е публикувана на marica.bg

bottom of page