top of page

Първи семинар по проекта за справяне с проблемите със замърсяването на въздуха в Пловдив и София

Първи семинар по проекта за справяне с проблемите със замърсяването на въздуха в Пловдив и София

Семинарът е по проект COMPAIR, който е по програма HORIZON 2020


Първият семинар по проект COMPAIR, тригодишен проект по програма HORIZON 2020, чиято цел е справяне с проблемите със замърсяването на въздуха в Пловдив и София: Предизвикателства и възможности при използването на гражданска наука, ще се проведе днес от 10:30 ч.  Семинарът се организира съвместно от Енергийна Агенция – Пловдив и Асоциация за развитие на София, с подкрепата на Община Пловдив.


По време на семинара ще се дискутират възможностите за разработване на нова стратегия на местно ниво за справяне с проблемите за качеството на атмосферния въздух. Събитието има за цел да събере ключови заинтересовани страни от местни и национални власти, индустрията, научния сектор и гражданското общество.


След кратка презентация на проекта COMPAIR, участниците ще могат да дискутират помежду си и да изразят мнението си по решаването на проблема със замърсяването на въздуха в градовете.


Срещата ще открие зам.-кметът по екология Анести Тимчев. Поканени са още представители на Община Пловдив, РИОСВ – Пловдив, РУО – Пловдив, неправителствени организации, активни граждани и представители на бизнеса.


Поради настоящата епидемична обстановка събитието ще се проведе в електронна среда. Желаещите да участват могат да заявят присъствието си като се регистрират ТУК. След като се регистрират ще получат линк за участие.


При регистрацията е необходимо да посочат в коя работна група желаят да участват. Трябва да изберат изберете Пловдив.


Тази статия се появи за първи път в dcnews.bg

bottom of page